A vöröshagyma trükjei
2008.10.07. 23:12
Az egyik legolcsóbb, legegyszerűbben termeszthető illetve beszerezhető, ugyanakkor igen egészséges zöldségünk. Elődeink még reggel-délben-este ették, karéj kenyérrel, néhány katona szalonnával.
Kisebb mennyiségben persze használjuk a hagymát főzéshez, de valódi ízéről elfeledkeztünk. Ódzkodunk tőle, mert olyan erős, a leheletünk is kellemetlen lesz tőle... Pedig egyszerű, ugyanakkor rafinált, ínyenc ételeket készíthetünk belőle.
Tippek, trükkök
- A hagyma szeletelésekor nem könnyezünk, ha előtte néhány percre betesszük a mélyhűtőbe.
- Az ecetben vagy vörösborban főtt hagyma könnyen emészthető, ugyanakkor igen ízletes.
- Ha a felszeletelt hagymát rövid időre forrásban lévő vízbe tesszük, a hagyma veszít erejéből.
- A felvágott hagyma tovább eltartható, ha vágási felületét vajjal kenjük be vagy besózzuk, és alufóliába csomagolva a hűtőszekrényben tároljuk.
|