Toros káposzta (képpel) ahogy én szeretem
2008.10.05. 11:55
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg savanyú káposzta, 8 közepes savanyú káposztalevél, 30 dkg darált sertéshús, 10 dkg darált füstölt tarja, 6 dkg rizs, 15 dkg vöröshagyma, 4 dkg zsír, 4 dkg liszt, 2 gerezd fokhagyma, ˝dkg édes-nemes pirospaprika, só, őrölt bors, 2 dl tejfel, 2 tojás, 40 dkg sertésfül,- sertésfarok,- sertésköröm.
A kétféle darált húst összekeverjük. Kevés, enyhén sós vízben megpároljuk a rizst, majd a húshoz adjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és lereszeljük, szintén a húshoz tesszük. Fűszerezzük sóval, őrölt borssal, kevés piros paprikával, beleütjük a tojásokat, és jól összekeverjük. A savanyú káposzta levelek torzsáit kivágjuk, majd a levelekbe csavarjuk a húst, és henger alakúra formázzuk. A levelek két végét visszadugjuk, hogy a töltelék szorosan megálljon benne. Ezután a kimosott savanyú káposztából egy sort rakunk az edénybe, s erre rárakjuk a töltelékeket, a megtisztított és felaprított sertésfület, sertéskörmöt, sertésfarkot, majd ismét egy sor káposztával befedjük. Annyi vízzel engedjük fel, hogy a tölteléket elfedje. Megsózzuk, s csendes forrással legalább egy órát főzzük. A felhevített zsírral, liszttel rántást készítünk, melybe beletesszük a zúzott fokhagymát, reszelt hagymát, majd ha ez megpirult, hozzáadjuk a paprikát. Azután feleresztjük vízzel, és a káposztára öntjük. A berántást úgy is készíthetjük, hogy a töltelékeket és úgy rántjuk be, majd ha a berántott káposzta felforrt, ismét belehelyezzük a töltelékeket, és csendes forrással újra felfőzzük. Tálaláskor, meglocsoljuk tejfellel.
|