Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg marhalábszár, 80 dkg burgonya, 5 dkg zsír, vagy olaj, 2 nagy fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2-3 evőkanál csemege piros paprika, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 cseresznyepaprika, 1 zellerlevél, 1 sárgarépa, 1 zöldség, köménymag, kevés majoránna, só, csipetke egy tojásból.
A zsírban aranysárgára pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd belekeverjük a felkockázott húst. Sózzuk, majd időnként kevergetve saját levében pörköljük. Mikor zsírjára sült rászórjuk a paprikát és egy kevés vizet, beletesszük a cseresznyepaprikát. Rászórjuk a köménymagot, valamint a majoránnát és állandóan ügyelve arra, hogy le ne égjen, félpuhára pároljuk. Ekkor belekarikázzuk a sárgarépát, a zöldséget, belekockázzuk a krumplit, a zöldpaprikát, a paradicsomot és beletesszük a zúzott fokhagymát. Felöntjük kb. 2 liternyi vízzel és majdnem puhára pároljuk. Mikor a krumpli majdnem megpuhult, beletesszük a csipetkét, amellyel még kb. 10 percig főzzük.