3 lugosító recept (diabetesz)
2008.09.24. 19:02
A lúgosító étrend lényege, hogy étkezés során túlnyomó többségében lúgos kémhatást kiváltó alapanyagokból készült ételeket fogyasztasz. Ezek általában megfelelnek az egészséges táplálkozás kritériumainak, így hozzájárulnak szervezeted egészségének megőrzéséhez!
3 lúgosító recept
Fontos tudnivaló: receptjeink egy főre számított, tisztított mennyiségekre vonatkoznak!
Feketeribizlis mogyorókrém, rozskenyéren
Hozzávalók:
- 10 dkg feketeribizli (lehet fagyasztott is)
- 5 dkg rozskenyér
- 2 dkg sótlan valódi mogyorókrém
Így készül:
A mogyorókrémet a feketeribizlivel keverd össze, és a rozskenyérre kenve fogyaszthatod is!
Zelleres-répás író
Hozzávalók:
- 2 dl író
- 2 dkg finomra reszelt zeller vagy zeller zöldkörte
- 2 dkg finomra reszelt sárgarépa
Így készül:
Az alapanyagokat keverd habosra turmixszal!
Húsos kelbimbópörkölt
Hozzávalók:
- 10 dkg sovány sertéscomb darálva
- 250 gr kelbimbó
- 5 dkg vöröshagyma
- 1 teáskanál olaj
- ízlés szerint: só, pirospaprika, őrölt kömény, őrölt bors
Így készül:
A forró olajon az apróra vágott hagymát dinszteld meg, tedd rá a darált húst, 10 percig párold, majd fűszerezd ízlés szerint sóval, pirospaprikával, köménnyel, borssal. Add hozzá a kelbimbót, majd öntsd fel éppen ellepő vízzel. 30 perc alatt főzd készre, melegen tálald!
|