Kínai dióleves
2008.09.22. 18:45
Hozzávalók: 30 dkg dióbél, 8 dkg kristálycukor, 2 evőkanál méz, 5 evőkanál főzőtejszín, 4 evőkanál burgonyakeményítő, 1 liter víz.
Forraljunk fel egy kevés vizet, dobjuk bele a diót 3-4 percre, majd szűrjük le, s hántsuk le a héját. Ezután daráljuk finomra. Tegyük egy lábosba a 6 deciliter vizet, sót, diót és mézet. Lassan forraljuk fel, majd a forrástól számítva főzzük 15 percig, időnként keverjük meg. Amíg a diós massza fő, tegyük egy keverőtálba a tejszínt, keményítőt és a cukrot, 4 dl vizet, alaposan keverjük el, majd adjuk a leveshez. Kevergetés mellett forraljuk fel újra. Melegen kínáljuk, hagyjunk minden tányérhoz 1-2 egész diószemet díszítés gyanánt.
|