Joghurtos-paprikás kifli (kenyérsütő géppel készíthető)
2008.09.19. 18:05
Hozzávalók 20 db elkészítéséhez: 1 csomag szárított sütőélesztő, 20 dkg rétesliszt, 20 dkg Graham-liszt, 1 kiskanál só, 1 kiskanál cukor vagy méz, 1 tojás, 3 dkg margarin, ízlés szerint őrölt bors, csemege pirospaprika, 2 dl langyos joghurt, 0,4 dl langyos víz; -a kenéshez: 1 tojás.
A kétféle lisztet összekeverjük, majd a hozzávalókat a felsorolás sorrendjében a sütőedénybe töltjük, és a készüléket kézi programra (MANUAL) állítjuk. A program befejeztével, 50perc elteltével a kész tésztát lisztezett deszkán 20 egyenlő részre szaggatjuk, egyenként kinyújtjuk, és a kiflinek feltekerjük. Enyhén kiolajozott, liszttel meghintett tepsire helyezzük, felvert tojással bekenjük a tetejét, és langyos, páradús helyen, konyharuhával letakarva 20percig kelesztjük. Ezután újból bekenjük tojással, ízlés szerint meghinthetjük; korpával, reszelt sajttal, őrölt köménymaggal stb. Előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
|