Sajtos hajtogatott kifli vagy pogácsa (képpel)
2008.09.19. 18:02
Hozzávalók 10 db elkészítéséhez: 30 dkg vaj, 40 dkg liszt, 3 tojássárgája, 2 evőkanál tej, 20 dkg sajtkrém, só.
Gyúródeszkára öntjük a lisztet, kis kör alakú vájatot készítünk, melybe beletesszük a puha vajat, a tojássárgákat és a tejet. Enyhén sózzuk. Jól összegyúrjuk, téglalapalakúra formázzuk. Egy órán áthűtőben, tároljuk. A hűtőből kivéve, három mm vastagra nyújtjuk, és háromszög alakra vágjuk, megkenjük fél mm vastagon a sajtkrémmel, és kifliszerűen összecsavarjuk, tepsire helyezzük, tojással megkenjük, és először felhúzatjuk, majd a hőmérsékletet lejjebb vesszük, és készre sütjük. Sütőből kivéve kihűlés után nylonzacskóba téve előkészítjük a kirándulásra. Azonnal langyosan is fogyasztható.
|