Töpörtyűs pogácsa (omlós)
2008.09.19. 17:58
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 8 dkg egészen apróra vágott töpörtyű, 10 dkg sertészsír, 2 tojássárgája, 1,5 dkg élesztő, 2 dl tejföl, só.
Harminc dkg lisztből, 8 dkg apróra vágott töpörtyűből, 10 dkg sertészsírból, 2 tojássárgájával, 2 dl tejfölben feloldott, 1,5 dkg élesztőből és egy csipetnyi sóval tésztát gyúrunk. A tejföl annyi legyen, hogy a rétestésztánál valamivel puhább legyen a tészta. Jól kidolgozzuk, erősen csapkodva a deszkához. Háromszor egymásután kinyújtjuk, aztán kb. 2 ujjnyi vastagra hagyva, tetejét késsel bevagdosva, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tepsibe rakva egy-másfél órát pihentetjük, aztán tojással megkenjük és jó meleg sütőben, megsütjük.
|