Mazsolás stollni
2008.09.19. 17:55
Hozzávalók: 1 kg liszt, 5 dkg élesztő, 6 dl tej, 25 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja, 5 dkg mazsola, 5 deka fekete apró szőlő, 5 dkg hámozott, vagdalt mandula, só.
25 dkg lisztből, 5dkg élesztővel és kevés langyos tejjel kovászt készítünk. Ha megkelt, hozzákeverünk 25 dkg vajat, 10 dkg cukrot, kevés sót, 1 citrom reszelt héját, 75 dkg lisztet és annyi tejet, hogy ne legyen nagyon kemény a tészta. Simára gyúrjuk, és akkor még belekeverünk 5 dkg mazsolát, 5 dkg fekete apró szőlőt, 5 dkg hámozott, vagdalt mandulát. A tésztát fél óráig pihentetjük. Aztán hosszúkás kalácsformára fonjuk és nem túlságosan forró sütőben, megsütjük. Sütés után megkenjük olvasztott vajjal és meghintjük kristálycukorral.
|