Sós kifli és stangli (kb. 10 db) (képpel)
2008.09.19. 17:52
Hozzávalók: 1 kg liszt, kovász (4 dkg élesztő, 1dl tej, 5 dkg liszt, 2 dkg cukor), 1 evőkanál zsír (kb. 4 dkg), vagy vaj, 4 dkg cukor, 6 dl tej, 2 db tojássárgája, ízlés szerint őrölt köménymag, só.
A liszthez, hozzáadjuk a megkelesztett élesztőt, a zsírt, vagy vajat, cukrot, és sóval tésztát gyúrunk, annyi tejjel, hogy keményebb kalácstésztaszerű legyen. Jól megdagasztjuk, 10 cipót formálunk belőle, és kelni hagyjuk másfél-két órát. Azután kinyújtjuk, kifliket vagy stanglikat sodrunk belőle, tojássárgájával megkenjük, sóval, köménymaggal meghintjük. Forró tűznél, pirosra sütjük.
|