Kukoricás cipóban sült kacsamáj (kenyérsütő géppel készíthető)
2008.09.19. 17:44
Hozzávalók 110dkg-os kenyérhez: 1 csomag szárított élesztő, 27dkg rétesliszt, 13dkg kukoricaliszt, 1 kiskanál só, 2 kiskanál cukor, 7dkg margarin, 2 tojás, 2dl langyos tej, 50dkg kacsamáj.
A kacsamájat egészben, kevés zsíron lesütjük, és a zsiradéktól lecsepegtetve, hűlni félretesszük. A kétféle lisztet összekeverjük, majd a hozzávalókat a felsorolás sorrendjében a sütőedénybe töltjük, és a készüléket kézi programra (MANUAL) állítjuk. 50perc elteltével a kész tésztát enyhén lisztezett deszkára borítjuk. Enyhén olajozott két kisebb vagy egy nagyobb tűzálló tálba tesszük a kissé kinyújtott tésztát, és középen elhelyezzük a zsírjától alaposan lecsepegtetett kacsamájat. Ráhajtjuk a tésztát, jól lenyomkodjuk, nehogy elváljon az alsó tésztától („kicsipegetjük a széleket”, esetleg tojássárgával körbe is kenhetjük) vizes ecsettel lekenjük. Langyos helyen, konyharuhával letakarva 30 percig kelesztjük. Ezután vízzel újból átkenjük, és előmelegített (220C°-os) felhúzatjuk, és amikor már szép magas, a sütőt 180C°-osra állítjuk, így 25perc alatt készre sütjük. Amikor kissé hűlt, joghurttal, kefirrel kínálhatjuk. Elvihetjük magunkkal kirándulásra is.
|