Birsalmasajtos gyümölcskenyér
2008.09.17. 15:32
Hozzávalók: 35 dkg liszt, 15 dkg margarin, 1 dkg sütőpor, 10 dkg porcukor, 3 db tojás, 10 dkg birsalmasajt, 5 dkg dió, 5 dkg csokoládé.
A vajat a cukor felével habosra keverjük. Egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat, míg a tojásfehérjéket a cukor másik felével kemény habbá verjük. Ezután fakanál segítségével hozzáadjuk a sütőporral, durvára vágott dióval és az apró kockára vágott birsalmasajttal elkevert lisztet. A masszát vajazott, lisztezett sütőformába simítjuk, majd 180 °C-os sütőben kb. 40 percig sütjük. Ha hurkapálcával megszúrva a pálca száraz marad, a gyümölcskenyér elkészült. Felületét meghintjük kristálycukorral, és rácsra borítva hűtjük. A formából kivéve bevonjuk olvasztott csokoládéval, és szeleteljük. A birsalmasajtos gyümölcskenyér kitűnőízű, sokáig eláll.
|