Álompite
2008.09.17. 15:10
Hozzávalók: 60 dkg liszt, 2 csomag sütőpor, 16 dkg cukor, 20 dkg zsír, 2 tojás, 1 Csomag vaníliás cukor, 6-8 evőkanál tej, Töltelék: 40 dkg cukor, 30 dkg fott passzírozott krumpli,
40 dkg őrölt mák.
A lisztet 2 csomag sütőporral, cukorral, zsírral, tojással, 1 csomag vaníliacukorral, 6-8 evőkanál tejjel rétestészta keménységűre gyúrunk, többször hajtogatjuk és nyújtjuk, míg végül 2 részre osztjuk. Egyik részt tepsibe téve az alábbi mákos töltelékkel kenjük és a másik tésztarésszel, befedjük. Töltelék: 40dkg cukrot kevés vízzel sziruppá főzünk, azután főtt passzírozott krumplit és 40dkg őrölt mákot adva hozzá rövid ideig átfőzzük.
Sütés előtt a tésztát villával megszúrkáljuk, és tojássárgájával egyenletesen bekenjük. Forró sütőben szép barnára sütjük.
|