Aranypogácsa
2008.09.17. 15:09
Elkészítési idő: 80 perc
Hozzávalók: 40 dkg liszt, 2 csomag sütőpor, 4 tojás sárga, 2 kávéskanálnyi só, tejföl, 30 dkg liszt, 50 dkg vaj.
A lisztet a sütőporral, tojássárgájával, sót és szükség szerinti tejfölt összegyúrunk lágy tésztává. Ezt nyújtjuk olyan nagyságúra, hogy az egy órával előbb már elkészített és hideg helyen pihentetett vajastésztát belecsomagolhassuk. A vajastésztát 30 dkg lisztnek 50 dkg vajjal történt eldolgozásával készítettük. Az összetett tésztát négyszer-ötször nyújtjuk és hajtogatjuk, míg legvégül ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszúrva, tojással lekenve, vajazott tepsin, forró sütőben szép sárgára sütjük.
|