Baromfi elkészítés
2008.09.16. 20:35
A baromfi elkészítésekor a fuszer használatával legyünk óvatosak. Keveset használjunk, és foleg kerüljük az eros illatúakat, mert elronthatják a hús természetes ízét, zamatát.
A baromfit lehetoleg alaposan fozzük, ill. süssük meg, de túlságosan puha se legyen, különben nem lehet szeletelni és rendesen tálalni. Mellozzük az angolos, félig nyers elkészítést. Az így készített húsok rágósak, ízetlenek.Ha mélyhutött baromfit használunk, ugyanúgy készítsük el, mint a frissen vágottat, de hagyjuk felengedni. Fagyottan ne tegyük forró zsírba, mert a húsnak csak a külseje pirul meg, a belseje nyers marad.
Vizesen a baromfit ne tegyük fel sülni, mivel a keletkezett gozök ártanak a hús ízének. Ezért a baromfihúst sütés elott ne mossuk és ne áztassuk. Ha mégis vizes lenne, töröljük szárazra.
Egybesült baromfi szárny- és combvégzodéseit sütés elott alufóliával csomagoljuk be. Sütéskor nem égnek meg. A sütést mindig elomelegített sütoben végezzük.
|