Gyömbéres gombócok
2008.09.16. 11:00
Hozzávalók 4 személyre: 45 dkg durvára darált sovány sertéshús, 1 kis fej finomra vágott vöröshagyma, l db karikára vágott zöld chilipaprika, só és frissen őrölt feketebors, 2,5 cm megtisztított és finomra vágott gyömbérgyökér, 1 db tojás fölverve, 1 evőkanál kukoricaliszt, 2 kiskanál sötét szójaszósz, 2 szál apróra vágott kínai petrezselyem (korianderzöld), 1 kiskanál főzött olaj, olaj a mélysütéshez. A díszítéshez: 2 szál karikára vágott újhagyma, 1 db kimagozott és karikára vágott zöldpaprika.
A ledarált sertéshúst összekeverjük a fölvágott hagymával, a chilipaprikával, ízlés szerint sóval, borssal, a fölvágott gyömbérrel, a fölvert tojással, a kukoricaliszttel, a szójaszósszal, a petrezselyemmel és az 1 kiskanál főzött olajjal. 10 percig pároljuk, majd 16 db egyenlő nagyságú gombócot formálunk belőle. A wokban a mélysütéshez fölforrósítjuk az olajat és beleteszünk néhány gombócot. Közepes lángon 5-6 perc alatt aranybarnára sütjük. Kivesszük a gombócokat a wokból és papírtörölközővel, leitatjuk róluk az olajat. Az összes gombócot megsütjük. Tálaláskor karikára vágott újhagymával és zöldpaprikával díszítjük. Apró falatokként, előételként, vagy kiegészítő fogásként kínáljuk.
|