Bársonyos kínai kel
2008.09.16. 10:58
Hozzávalók 4 személyre: 1 kis fej kínai kel (kb. 60 dkg), 4 evőkanál olaj, 2 evőkanál cukor,1 kiskanál só, 3 dl húsleves (lehet kockából), 2 evőkanál szójaszósz, 2 evőkanál búzakeményítő, csipetnyi őrölt bors, 0,5 dl tej.
A kínai kelt megtisztítjuk és a leveleket csíkokra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk és a kelcsíkokat 4-5 percig pirítjuk benne. Ezután sóval és cukorral meghintjük és további 3 percig sütjük. A húslevest a szójaszósszal, a tejjel meg a búzakeményítővel simára keverjük és kevés őrölt borssal fűszerezve, fölforraljuk. A sűrű mártást a pirított kellevelekre öntjük és melegen, húsok mellé adjuk.
|