Piedonne húsos bab
2008.09.16. 10:54
Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg tarkabab, 30 dkg sovány darált marhahús, só, 10 dkg vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, 5 dkg paradicsompüré, ˝dkg chili fűszerkeverék, 10 dkg marinált paprika, 1 dl olaj.
A száraz babot megtisztítjuk, kiválogatjuk, megmossuk, áztatjuk. A marhahúst durvára daráljuk. A megtisztított, apró kockára vágott vöröshagymát olajban megpirítjuk, majd hozzáadjuk a leszűrt, áztatott babot, sóval, babérlevéllel, zúzott fokhagymával ízesítjük, s annyi vízzel engedjük fel, hogy jól ellepje, a wokban puhára pároljuk, tálalás előtt húsvillával átkeverjük, beletesszük a csíkokra vágott marinált paprikát és a paradicsompürét. Amikor a bab megfőtt, tálalótálra merjük, díszítjük paprika csíkokkal, és sült hagymakarikákkal.
|