Pikáns csípős sertésdagadó
2008.09.16. 10:52
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg sovány sertésdagadó, 1 evőkanál citromlé, 3 dl víz, 1 kiskanál chílimártás, 1 kiskanál ételízesítő por, késhegynyi fokhagymapor, ˝ dl szójaszósz, 2 evőkanál paradicsommártás.
A vizet az ételízesítő porral felforraljuk, a húst belefektetjük, és lefedve, kis lángon 25 percig főzzük. A tűzről lehúzva a vízben hagyjuk kihűlni, majd kiemeljük, és papírtörülközővel leitatjuk, egy tálba áttesszük. A többi hozzávalót összekeverjük, és a húsra öntjük, megfordítva a másik felét is ezzel megkenjük. 3-4 órára hűtőbe tesszük. Kiolajozott forró Wokba vagy tárcsára fektetve kb. 15 percig sütjük, mindkét oldalán, közben a páclével kenegetjük. Főtt, petrezselymes burgonyával vagy jázminos rizzsel kínáljuk. A friss hús letakarva, a hűtőszekrény leghidegebbpolcára fektetve 3 napig eltartható.
|