Hozzávalók 4 személyre: -óriásburgerhez: 4jégsaláta, 4 óriás hamburgerzsemle, 20 dkg vöröshagyma, 1 húsos paradicsom, 80 dkg finomra vagdalt vagy darált marhahús, ízlés szerint; tengeri só, frissen őrölt fekete bors, étolaj az ecseteléshez, csípős mustár, majonéz, ketchup,
-a ropogós csirkéhez: 1,20 kg konyhakész csirkeszárny, finomított só, Worcester-mártás, 8 dkg teavaj, 1 evőkanál méz, Tabasco-mártás, ízlés szerint a mártáshoz: fél csomó petrezselyem zöldje, 20 dkg gorgonzola vagy más kékpenészes sajt, ˝ dl tejszín, 5 dkg majonéz, 5 dl édes tejszín (créme fraiche), fél citrom leve, 4 szál metélőzeller.
Óriásburger: A jégsalátát megmossuk, lecsöpögtetjük, és a zsömléhezigazodó nagyságúra tépkedjük. A hagymát megtisztítjuk, és vékony karikákra vágjuk. A paradicsomot megmossukés felszeleteljük, ugyanúgy az ecetes uborkát is. A vagdalt marhahúst megsózzuk, borsozzuk és négy adagra osztjuk. Minden húsadagot hamburgerré formálunk, és étolajjal beecsetelünk. A forró wokba vagy tárcsára fektetjük, és többször megforgatva szűk 10 percig sütjük. A hamburgezsömléket keresztbe félbevágjuk és vágófelületévellefelé fordítva a wokba vagy tárcsára fektetjük.
Minden vendég a meleg zsömle alsó felületét bekeni mustárral és majonézzel. Erre hagymát, paradicsom- és uborkaszeleteket, jégsalátát fektet, a tetejébe pedig a grillezett húspogácsát. Akad, aki ketchuppal ezt leönti, majd ráfekteti a zsömle másik felét és beleharap. E hamburger igazán ízletes és hamisítatlanul amerikai, ha minden oldalán csöpög a lé. Ajánlatos előre megfelelő nagyságú szalvétákrólgondoskodni.
Ropogós csirkeszárny:
A csirkeszárnyakat, folyó hideg vízben alaposan megmossuk, majd leitatjuk. A szárnyakat megsózzuk és bekenjük Worcester-mártással. A vajat kissé megmelegítjük, és mézzel, valamint tetszés szerinti, mennyiségű Tabasco-mártással simára keverjük. A csirkeszárnyakat ezzel a vajas keverékkel bekenjük, wokba vagy tárcsára fektetjük, és forró rostélyon többször megforgatva 20 perc alatt ropogósra sütjük. Idénysalátákkal kínáljuk.