Kedvencem a „Piramis”
2008.09.15. 18:48
Hozzávalók: 1 csomag ostyalap, kb. 36 db babapiskóta, 25 dkg margarin, 2 csomag pudingpor (bármilyen ízesítésű), 1/2 liter tej, 20 dkg porcukor.
Az ostyalapot elvágjuk hosszában úgy, hogy egymás mellett 3 db babapiskóta elférjen. A pudingport megfőzzük a tejjel, a margarint kikeverjük a porcukorral. A két krémet összekeverjük. Az ostyalapot megkenjük a krémmel, ráhelyezzük a babapiskótákat. Ezeket is megkenjük, és szintén babapiskótát rakunk, de csak kettesével. Szintén megkenjük krémmel, amire megint babapiskóta kerül, de csak egy. Egy másik ostyalapot hosszában kétfelé vágunk és háztetőszerűen az előbb elkészített süteményre rakjuk. Az így elkészült piramist csoki-mázzal vonjuk be. Másnapra megpuhul, és szeletelhetjük.
A legfinomabb, ha vanília pudingba, teszünk 20 dkg gesztenyemasszát, és azzal készítjük a krémet, a tetejét fehércsoki mázzal vonjuk be.
|