Barackos csillag
2008.09.15. 18:47
Hozzávalók: 50 dkg vajas tésztát készítünk vagy készen veszünk (mirelit).3-4 mm vastagra kinyújtjuk, 10 cm-es négyzetekre vágjuk és közepére l-l fél töltött őszibarackot rakunk. A ki magozott fél őszibarackokat (6 friss vagy 12 felezett befőtt) 10 dkg darált dió, 10 dkg porcukor, 5dkg sárgabarack lekvár keverékével töltjük meg,
A tészták széleit a közepe felé bevágjuk, tojássárgájával megkenjük és minden másodikat a barackra hajtjuk. Ismét bekenjük tojássárgájával, villával megszurkáljuk, és forró sütőbe toljuk. Ha megsült, még forrón a tésztára csurgatunk mintegy 10 dkg baracklekvárt 5 dkg olvasztott csokoládéval elegyítve.
|