Gesztenyés krémes
2008.09.15. 18:46
Hozzávalók: 50 dkg készen vásárolt mirelit vajas tésztát 2 részre vágjuk, és sütőlap nagyságúra nyújtjuk. Villával megszurkáljuk, megsütjük egyenként.
A krémhez 4 dl tejet elkeverünk 25 dkg gesztenyemasszával, hozzáöntünk 0,5-05 dl rumot és triple-secet, 1 vaníliás cukrot, 10 dkg kristálycukrot, majd kis lángon kezdjük melegíteni. 10 dkg pudingporra ráöntünk 2 dl tejet és egy tálkában elkeverjük. 6 tojás fehérjéből 10 dkg cukorral kemény habot verünk.
A forrásban lévő gesztenyemasszához a tejes pudingpépet hozzáöntjük, és gyorsan kevergetve besűrítjük. A tojáshab harmadát belekeverjük, majd a többit is, de már nagyon óvatosan. Mindvégig kis lángon kevergetjük, hogy a hab megfőjön. A gesztenyés habos krémet a meghűlt krémeslapra kenjük, a másik lapot ráborítjuk, kihűtjük, és éles késsel felszeljük.
|