Hozzávalók: 3 dl tejet meglangyosítunk, belemorzsolunk dkg élesztőt, beleteszünk 1 evőkanál porcukrot. Amikor az élesztő megkel, 5 dkg vajjal, 2 tojássárgájával, 1 pohárka rummal, késhegynyi sóval és 50 dkg liszttel közepes mennyiségű kelt tésztát készítünk,
Nagyon jól kidolgozzuk, ennek következtében elég lágy tésztát kapunk. Langyos helyen rnásfélszeresére kelesztjük. A kelés után nyújtódeszkára borítjuk és ujjnyi vastagra nyújtjuk. Fánkszaggatóval kiszaggatjuk, ruhával letakarva még 30 percig kelesztjük. A fánkot középforró zsírban, egyenletes tűzön sütjük. A sütésnél vigyázzunk arra, hegy a deszkán fekvő fánk felső része kerüljön a zsírban alulra. Sütés elején az edényt fedjük be. Megfordítás után vegyük le róla a fedőt. A pirosra sült fánkot szűrőkanállal szedjük ki, és még melegen szórjuk meg vaníliás cukorral.