Ízesbukta
2008.09.15. 18:38
Hozzávalók: 3 dl tejből, 3 tojássárgájából, 6 dkg margarinból, vajból vagy zsírból,
5 dkg cukorból, kevés sóból, 3 dkg élesztőből és 50 dkg lisztből kelt
tésztát készítünk.
A megkelt tésztát lisztezett nyújtótáblára öntjük, jól meglisztezzük és 1 cm vastagra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát 8-10 cm-es négyszögekre vágjuk, közepüket gyümölcsízzel megkenjük, majd összegöngyöljük. Kizsírozott tepsibe egymás mellé helyezzük, a tetejüket vajjal vagy margarinnal megkenjük, és még 30 percig kelesztjük. Közepesen forró sütőben sütjük. Finom és olcsó sütemény.
Ha 20-25 dkg főtt, áttört burgonyát teszünk ehhez az adaghoz, a bukta másnap is friss marad.
|