Likőrös kacsa (farsangra)
2008.09.15. 18:36
Hozzávalók 4 személyre: egy 2 kg-os grillkacsa, 1 dl narancslikőr, 1 citrom, só, csemege pirospaprika, 2 savanykás alma, 10 dkg vöröshagyma, őrölt mustármag.
A megtisztított, belezett grillkacsa bőrét, villával több helyen megszurkáljuk, hogy sütéskor a zsírja kifolyjon. A szűrt citromlevet összekeverjük a sóval és kevés csemege paprikával, és ezzel a fűszerkeverékkel jól bedörzsöljük, kívül-belül a kacsát. Az almák magházát kiszúrjuk, és megmosva a kacsába tesszük. A pácolt kacsát, tepsibe helyezve, meleg sütőben 15 percet sütjük, majd takarékra állítjuk a tüzet és még egy órát sütjük. Közben a narancslikőrt és az őrölt mustármagot összekeverjük, gyakran öntözzük vele a kacsát. Meghámozzuk a hagymát és fél mm vastag szeletekre vágva ráhelyezzük a kacsára, és még 15 percet sütjük. A megsült kacsát tálra helyezzük. Az almákat kivesszük a belsejéből és szeletekre vágva tesszük mellé. Párolt vöröskáposztával, tört sós burgonyával tálaljuk.
|