Legényfogó krumplitalpas (esküvőre)
2008.09.15. 18:31
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg burgonya, 30 dkg sertés apróhús, őrölt bors, csemege paprika, só, őrölt köménymag, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 5 dkg trappista sajt. –öntött fejes saláta; 2 fejes saláta, 5 dkg füstölt szalonna, 2 cl ecet, 2 dkg cukor, ˝dl tejfel.
A megtisztított közepes nagyságú burgonya közepét kivájjuk, talpat vágunk. A sertéshúst ledaráljuk, és egy keverőedényben fűszerezzük, sóval, őrölt borssal, zúzott fokhagymával, csemege paprikával, őrölt köménnyel, és jól keverjük össze. A kész kolbásztölteléket, egyenletesen elosztva a kivájt burgonyákba töltjük, lefedjük egy vékony csík szalonnával. Forró sütőben pirosra sütjük, amikor a sütőből kihúzzuk, meghintjük a reszelt trappista sajttal. Öntött saláta; az apró kockákra vágott füstölt szalonnát kiolvasztjuk, salátalevet készítünk víz, cukor, ecet, só hozzáadásával, ráöntjük a kiolvasztott szalonnára, felforraljuk, langyosra, kézmelegre hűtjük, majd a tejfelt belekeverve a cikkekre vágott salátát ebben átforgatjuk. Hidegen-melegen tálalhatjuk.
|