Gesztenyés-csirkemájas tekercs (Karácsony)
2008.09.15. 18:29
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg darált sertéscomb, 20 dkg gesztenye, 15 dkg csirkemáj, 10 dkg vöröshagyma, 5 dl húsleves (kockából), 1 dl olaj, friss kakukkfű, majoránna, őrölt bors, só, ˝dl konyak, alufólia.
A megtisztított, és apróra vágott vöröshagymát, kevés felhevített olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált sertéscombot, és az egész kicsi kockákra vágott csirkemájat, majd átpirítjuk. Ízesítjük sóval, őrölt borssal, majoránnával. A megtisztított gesztenyét, forró vízben, melybe 1 húsleveskockát teszünk, megfőzzük, majd szitán áttörjük. Összekeverjük a hússal, és a konyakkal. Kiterítjük az alufóliát, beolajozzuk. A bekevert húst, rúd alakúra formázzuk, ráhelyezzük a fóliára, becsomagoljuk. Vigyázzunk, hogy víz ne tudjon befolyni. Kevés húslevesbe tesszük fel főni, és fedő alatt 30-35 percig pároljuk. A léből kivéve, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd kicsomagoljuk és felszeleteljük. Burgonyapürével, párolt rizzsel kínálhatjuk, de párolt zöldséggel is kitűnő étel.
|