Csirkepaprikás túrógombóccal (esküvőre)
2008.09.15. 18:27
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg csirkecomb, 15 dkg vöröshagyma, 1,5 dkg csemege pirospaprika, 15 dkg csiperkegomba, 2 dl tejfel, 1 gerezd fokhagyma, 1 kicsi paradicsom, 1 zöldpaprika, só, 5 dkg zsír, túrógombóchoz; 40 dkg túró, 3 tojás, 6 dkg zsír, 12 dkg búzadara, 8 dkg zsemlemorzsa, 1 dl tejfel, só.
A megtisztított vöröshagymát, apró kockára vágva a lábosban felhevített zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a csemege pirospaprikát, és egy kevés vízzel felöntve rövid ideig pároljuk. A csirkecombokat megmossuk és a hagymás, paprikás lében pároljuk. Körülbelül 20 perc után beletesszük a megtisztított és cikkekre vágott gombát, a kicsumázott és karikára szelt zöldpaprikát, a megmosott és cikkekre vágott paradicsomot, ízesítjük a megtisztított és zúzott fokhagymával, sóval. Puhára főzzük, vigyázva, hogy a lé mindig legyen rajta, ezért ha kevés egy kis vizet adunk hozzá. Amikor a lé elfőtt és kellemesen sűrű, kevés tejfellel meglocsoljuk. Túrógombóc; A túrót szitán áttörjük, és a tojások sárgájával, a búzadarával, kevés sóval összekeverjük. Ezután a felvert tojásfehérjét lazán belekeverjük. Egy órán át hűtőszekrényben pihentetjük. Ezután enyhén sós, forrásban levő vízben kifőzzük. A zsemlemorzsát felhevített zsírban aranysárgára pirítjuk, a leszűrt gombócokat megforgatjuk benne, és forrón tálaljuk a csirkepaprikás mellé.
|