Savanyú malacaprólék (farsangra)
2008.09.15. 18:25
Hozzávalók 4 személyre: 1,40 kg malacaprólék (láb, tüdő, máj, szív), 1 dl olaj, 8 dkg vöröshagyma, 2 dkg kristálycukor, 1 babérlevél, 2 dl tejfel, 5 dkg liszt, ˝ citrom, őrölt bors, mustár, só.
A feldarabolt malacaprólékot bő vízben megmossuk, lecsurgatjuk. Az olajat felhevítjük, beletesszük a megtisztított finomra vágott vöröshagymát, és világos rózsaszínűre pirítjuk. Kevés vízzel felengedjük, és zsírjára pirítjuk, majd beletesszük a megmosott aprólékot és elkeverjük. Megsózzuk, babérlevéllel, őrölt borssal ízesítjük, és fedő alatt, mérsékelt tűzön, rövid lében pároljuk. Amikor majdnem puha, tejfeles lisztes habarással besűrítjük, utánasózzuk, mustárral, cukorral, szűrt citromlével, reszelt citromhéjjal ízesítjük, és mérsékelt tűzön, készre pároljuk. Azonnal, forrón tálaljuk. Sós vízben főtt burgonyával vagy párolt rizzsel kínáljuk.
|