Kacsacombok „Ámor” ízlésére (Karácsonyra)
2008.09.15. 18:23
Hozzávalók 4 személyre: 5 kacsacomb, 25 dkg filézett pulykamell, 1 dl konyak, 5 dkg mandula, 10 dkg csiperkegomba, 10 dkg főtt füstölt marhanyelv, 1 dl tejszín, 10 dkg sárgarépa, só, őrölt bors, őrölt szerecsendió, 2 dl olaj, 25 dkg vegyes zöldség köret; 30 dkg aszalt szilva kompót, 20 dkg zöld spárga, 3 dkg vaj.
A megtisztított, kicsontozott kacsacombokhoz tölteléket készítünk; finom lyukú darálón átengedett pulykamellhez kockára vágott tisztított gombát, durvára vagdalt mandulát, csíkokra vágott füstölt marhanyelvet és sárgarépát adunk. Sózzuk, borsozzuk, reszelt szerecsendióval, konyakkal és tejszínnel ízesítjük. A kacsacombokat megtöltjük, hústűvel megtűzzük. A megtisztított és hasábokra vágott vegyes zöldséget a tepsibe tesszük. A combokat kívülről sózzuk és olvasztott zsírral kikent, zöldségre helyezve tepsibe tesszük, forró sütőben ropogósra sütjük, állandó locsolás mellett. Közben a spárgát enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük és forró vajon pároljuk. A megsült kacsacombokból eltávolítjuk a hústűket, tálaló tálra helyezzük. Mellé tesszük az aszalt szilva kompótot, és a párolt zöld spárgát.
|