Gyümölccsel töltött jércemell (gyerek zsúrra)
2008.09.15. 18:18
Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg jércemell filé, 20 dkg ananász befőtt, 7 dkg mandula, 1 zsemle, 1 tojás, 1 dkg zselatin, 1 kg alma, 5 dl fehérbor, 1 citrom, őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg, 7 dkg cukor, 15 dkg majonéz, ˝dl tejszín, 2 dkg reszelt torma, 1 dkg mustár, só.
Az apróra vágott ananászból, mandulából, zsemléből, tojással, sóval tölteléket készítünk és a filézett jércemellet megtöltjük, fóliába csomagoljuk. Tepsiben, kevés vizet aláöntve, közepes sütőben megpároljuk. A sütőből kivéve, a fóliát levesszük és a közben vízben feloldott, melegített zselatinnal, amikor a hús kihűlt és felszeleteltük, a szeleteket fényezzük. A megtisztított, kicsumázott a almát, kevés vízben a cukorral, őrölt fahéjjal, őrölt szegfűszeggel, citromlével megpároljuk. Az alma kompótot is kihűtjük és a szeletek mellé halmozzuk ízlésesen, és szintén fényezzük zseletinnal. Külön csészében: svéd mártást kínálunk. Ez utóbbihoz a majonézt simára keverjük a tejszínnel, tormával, mustárral és csipet sóval.
|