Tejleves mézes kukoricagombóccal (gyerek zsúrra)
2008.09.15. 18:12
Hozzávalók 4 személyre: 4 dkg vaj, 2 dkg liszt, 1 l tej, 8 dkg méz, 2 tojás, 2 tojássárgája, 1 dl tejszín, 8 dkg kukoricadara.
A fele vajból liszttel rántást készítünk. Felengedjük tejjel, kevés mézzel ízesítjük, kiforraljuk. Közben a tojássárgákat a mézzel, a maradék vajjal kikeverjük, hozzáadjuk a kukoricadarát. Összedolgozzuk, majd óvatosan hozzákeverjük a keményre vert tojásfehérjét. Beleszaggatjuk a forrásban lévő levesbe és megfőzzük. Amikor megfőtt, levesszük a tűzről és tejszínben simára kevert tojássárgájával, sűrítjük. Melegen, csészében adagolva tálaljuk.
|