Szárnyas ragu „Dédike” gombóccal
2008.09.14. 14:17
Hozzávalók: 40 dkg szárnyasaprólék, 15 dkg vegyes zöldség, 3 dkg vöröshagyma, csemege pirospaprika, 10 dkg zsír, 3 dkg liszt, 1 dl tejfel, só, 30 dkg burgonya, 8 dkg liszt, 5 dkg zsír, 1 tojás, 10 dkg szárnyasmáj, só, őrölt bors, ˝csokor petrezselyemzöld
A szárnyasaprólékot megmossuk, apróra vágjuk és kevés sós vízben feltesszük főni. Forrás után leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük. Felhevített zsírban a finomra vágott, tisztított vöröshagymát megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk az aprólékot. Rövid ideig pirítjuk, meghintjük csemege pirospaprikával, felöntjük egy kevés vízzel. A megtisztított zöldségeket, apró kockára vágva beletesszük. Amikor minden megpuhult, simára keverjük a lisztet a tejfellel és behabarjuk az ételt. Finomra vágjuk a zöldpetrezselymet és meghintjük a ragut. A közben megtisztított, és sós vízben, megfőzött burgonyát, áttörjük, liszttel, kevés zsírral, őrölt borssal, tojássárgájával és az elkapart csirkemájjal összegyúrjuk. Apró gombócokat formálva belőle, külön sós vízben kifőzzük. Tálaláskor a raguhoz keverve, együtt kínáljuk.
|