Kapros csirkemell tokány
2008.09.14. 14:16
Hozzávalók: 80 dkg csirkemell filé, ˝dl olaj, 25 dkg csiperkegomba, 5 dkg vöröshagyma, 1 dkg burgonyaliszt, 1 dl tejszín, 1 csokor kapor, 1 dkg csemege paprika, 5 dkg füstölt szalonna, 20 dkg csirkemáj, só.
A csirkemell filét vékony csíkokra vágjuk. A füstölt szalonnát is csíkokra vágjuk és kevés olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, aranysárgára pirítjuk, meghintjük csemege paprikával. Hozzátesszük a csirkemell csíkokat. A gombát vékony lapokra szeleteljük és tízperces főzés után a húshoz keverjük. A megtisztított csirkemájat is hozzáadjuk, nagyobb kockákra aprítva, burgonyaliszttel sűrítjük, melyet hideg vízzel simára kevertünk. A mártást tejszínnel dúsítjuk. Sózzuk, friss, finomra vágott kaporral összerottyantjuk. Burgonyafánkkal kínálhatjuk.
|