Bácskai csirkemáj
2008.09.14. 14:15
Hozzávalók: 60 dkg csirkemáj, 15 dkg vöröshagyma, 1 dl olaj, 1 zöldpaprika, 10 dkg paradicsom, ˝ csomó petrezselyemzöld, só, őrölt bors, majoránna, kalocsai rózsapaprika
A csirkemájat a szívtől elválasztjuk, a szívet félre tesszük, a májat hideg vízben megmossuk és nagyobb darabokra vágjuk. Megfelelő nagyságú serpenyőben olajon, a megtisztított vékonyan felszeletelt vöröshagymát aranysárgára pirítunk, hozzáadjuk az erejétől megtisztított és szeletekre vágott csemege zöldpaprikát és paradicsomot, nyílt lángon pirítjuk, majd hozzáadjuk a darabolt csirkemájat. Sózzuk, őrölt borssal, majoránnával fűszerezzük, a végén megszórjuk kalocsai rózsapaprikával. Kevés vízzel felengedjük, nyílt lángon készre sütjük. Köretnek formázott petrezselymes burgonyát, reszelt burgonyát, párolt rizst, esetleg házilag készített tarhonyát adhatunk. A bácskai csirkemájat minden esetben frissen készítjük. Tetejét szeletekre vágott csemege zöldpaprikával és paradicsommal díszíthetjük.
|