Mézzel-tejjel sült csirke
2008.09.14. 14:14
Hozzávalók: 1 grillcsirke (80 dkg), 3 dl tej, 1 dl méz, 20 dkg csiperkegomba, só, csemege paprika, 5 dkg liszt, őrölt fehérbors.
A megtisztított grillcsirkét, felvágjuk, kettévágjuk a mellet, combokat. A feldarabolt csirkét sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk, és lisztbe mártva, egy kivajazott tepsibe helyezzük. Közepes meleg sütőben pirosítjuk egy fél órát. Külön edényben előkészítjük a mézet, tejet jól összekeverve, és a csirkére öntjük, majd visszatéve a sütőbe, csendes tűzön, még 40 percet sütjük. A gombát megtisztítjuk, vékony cikkekre vágva felszeleteljük és a csirkére szórjuk, és még tíz percet sütjük. A sütőből kivéve tálra helyezzük. Köretnek hasábburgonyát, párolt rizst vagy burgonyapürét adhatunk.
|