Csőben sült pulykamell
2008.09.14. 14:11
Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg padlizsán, 20 dkg cukkíni, 2 citrom leve, 5 gerezd fokhagyma, 10 dkg vaj, 2 dl fehérbor, 80 dkg csirkemell (csont nélkül), 1 dl olaj, 10 dkg márványsajt, fél dl tejszín, 2 dkg liszt (szójaliszt), ízlés szerint; jódozott finomított só, őrölt fehérbors
A padlizsánt megmossuk, héjától megtisztítjuk, felszeleteljük, meglocsoljuk citromlével, megsózzuk, és kb.30 percre félretesszük. Ugyanígy készítjük elő a cukkínit. Vajon megpároljuk a kicsavart cukkínit és a padlizsánt, fokhagymával ízesítjük, és fehérborban puhára főzzük. A felszeletelt csirkemellet kissé meglapítjuk (klopfoljuk), megsózzuk, megborsozzuk, egy kevés olajon 4-5 percig mindkét oldalukat megsütjük. A felszeletelt sajtot ráhelyezzük rövid ideig grillsütőben sütjük. A cukkíni és a padlizsán kicsavart és félretett levéből a tejszínnel és a liszttel mártást készítünk (a levet felforraljuk, tejszínnel simára kevert habarással sűrítjük). Tálalása: a puhára párolt padlizsánra és cukkínira tesszük a sajtos csirkemelleket, még egyszer átsütjük grillsütőben, most már pirosra, rizs- és spagettikörettel, a leszűrt mártással tálaljuk. Még egyszer megszórjuk egy kevés, reszelt sajttal.
|