Húsos ételek : Fűszeres rakott csirke ínyenceknek (japán recept) |
Fűszeres rakott csirke ínyenceknek (japán recept)
2008.09.14. 14:10
Hozzávalók: 80 dkg tisztított csirke (fél csirke adagonként), 25 dkg rizs, 12 dkg póréhagyma, 1 dl tej, fél pohár tejszín, 2 dl száraz vörösbor, 15 dkg parmezán sajt, 5 dkg vaj vagy olívaolaj, ízlés szerint; finomított só, egész zöldbors, morzsolt szurokfű (oregánó), kurkuma, egész fahéj
A csirkéket negyedekbe vágjuk, és lesózzuk. A rizst bő vízben többször megmossuk, és jól lecsepegtetve tesszük egy kiolajozott vagy kivajazott átlátszó tálba, mert abban jól is mutat. A rizsre rátesszük a csirkedarabokat és a felkarikázott póréhagymát, parmezánnal megszórva újabb réteg rizst, majd húst és hagymát teszünk. Vörösborban felfőzzük a fűszereket, a zöldborsot egész durvára daráljuk, a borhoz adjuk, és az egészet ráöntjük a rizses csirkére. Felöntjük a tejjel, a tejszínnel, ismét reszelt parmezánnal szórjuk meg, és középmeleg sütőben (160-180Cş-os) kb. 40-50 percig sütjük. A csirkét bármilyen tengeri hallal vagy rákkal helyettesíthetjük.
|