Almával töltött pulykamell szelet recept
2008.09.14. 14:02
Hozzávalók: 80 dkg pulykamell filé, 15 dkg savanykás alma, 10 dkg sajt, 2 db tojás, 10 dkg liszt, 20 dkg zsemlemorzsa, só, reszelt szerecsendió, olaj a sütéshez
A pulykamellből 4 egyenlő nagyságú szeletet vágunk, enyhén kiveregetjük, kissé besózzuk. Az almát meghámozzuk, és 0,5 x 0,5 cm-es kockára vágjuk, a sajtot lereszeljük, összekeverjük az almával és reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Az elkészített töltelékkel a szeleteket betöltjük, két végét felhajtjuk és szorosan feltekerjük, majd a végeit fogvájóval letűzzük. A tojásokat felütjük, felverjük. A betöltött húst lisztbe, tojásba, morzsába forgatva panírozzuk és a felmelegített olajban lassan készre sütjük, majd lecsepegtetjük, és rézsútosan felszeletelve tálra rendezzük. Bármilyen burgonya köretet adhatunk hozzá.
|