Szűz-sült (ahogy én szeretem)
2008.09.14. 14:00
Hozzávalók: személyenként 16-18 dkg-od sertésszűzpecsenye, 6 dkg zsír, 1 citrom, só, majoránna, 20 dkg vegyes leveszöldség, 2 dl tejföl, 2 tojás sárgája, 2 evőkanálnyi paradicsom.
Egy pecsenyesütőlapra elterítjük az apróra vágott zöldséget, vékony karikákra vágott vöröshagymát és citromot. Erre tesszük a megsózott húsokat és leöntjük forró zsírral. Jó meleg sütőben világos pirosra sütjük. A pecsenye levébe öntsünk 2 evőkanálnyi paradicsomot s ezzel a lével a húsokat állandóan öntözgetjük, míg puhára sütjük. Ha a hús puha, levesszük a zöldségágyról, levét 1- 2 deci vízzel feleresztjük, beforraljuk, majd szitán áttörjük. Aztán összekeverünk 2 deci tejfölt 2 tojás sárgájával, ezt a mártáshoz öntjük s együtt jól felhevítjük s a felszeletelt szűz-sülteket tálaláskor leöntjük vele. A mártást ízesíthetjük egy kis citromlével, sóval és esetleg pici mustárral.
|