Töltött marhafelsál egyben sütve
2008.09.14. 13:59
Hozzávalók: 80 dkg marhafelsál, 40 dkg füstölt kolbász nyersen, 20 dkg csemege uborka, 2 sárgarépa, 10 dkg szalonna (tűzdeléshez), só, 10 dkg vöröshagyma, 15 dkg vegyes zöldség, 1 evőkanál mustár, 1 dl paradicsomlé, 1 dl savanyú tejfel, 5 tárkonylevél, 6 dkg zsír.
Egy darab 80 dekás marhafelsált felszúrunk a közepén, hogy jó nyílása legyen. A nyílásnak legalább akkorának kell lennie, hogy egy tojást el tudjunk helyezni benne, akkor bátran tölthetjük a következőkkel: egy darab füstölt kolbászt nyersen, egy három részre vágott uborkát, két félbe vágott sárgarépát hosszában a felszúrt nyílásba teszünk, majd a húst szalonnával jól megtűzdeljük és enyhe sózás után forró zsírban jó barnára sütjük. Egy egész vöröshagymát apróra vágunk. 15 deka zöldséggel és egy kis mustárral a pecsenyét megsütjük és egy kis vízzel pároljuk. Nem szabad egy ujjnyi víznél többet aláönteni párolás-sütés közben. Ha a hús puha, úgy egy deci paradicsommal elkeverünk egy deci savanyú tejfölt és ezzel feleresztjük, majd ha jól megsült, a húst kivesszük. Mártását vízzel feleresztjük, megszűrjük, újra felforraljuk a felszeletelt hús alá öntjük. Tárkonylevéllel ízesítjük. Sós vízben főtt petrezselymes, vajas burgonyával tálaljuk.
|