Böllér káposzta
2008.09.14. 13:58
Hozzávalók: 1-1 szál véres és májas hurka, 1 kis szál sütni való kolbász, 50 dkg héjában főtt burgonya, 25 dkg savanyú káposzta, 3 dl sovány tejföl, 2 kisebb fej vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál zsemlemorzsa, ízlés szerint só és törött fekete bors
Az étel készítését megelőző napon a hurkát és a kolbászt alufóliába becsomagoljuk, és hideg sütőbe téve, lassan emelve a lángot, 30 percig sütjük. (Így nem fog szétrepedni.) A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd hűtőszekrénybe rakjuk másnapig. A fóliából kicsomagolva másnap karikákra vágjuk. A hagymát ugyancsak karikákra vágjuk, és 1 evőkanál olajon kicsit megfonnyasztjuk, de nem kell megpirítani. Közepes nagyságú, kikent és morzsával meghintett tepsiben elterítjük a felkarikázott főtt burgonyát, és megsózzuk, megborsozzuk. Elosztjuk rajta a fonnyasztott hagymakarikákat, majd rászórjuk a közben apróra vágott savanyú káposztát. A tejfölt megsózzuk, megborsozzuk, majd a felét elosztjuk a káposztás burgonyán. Ezután egyenletesen megrakjuk a hurka- és a kolbászdarabokkal, végül a megmaradt tejföllel meglocsoljuk. Előmelegített, forró sütőben toljuk, és 30 percig közepesnél kisebb lángon, fedetlenül sütjük.
|