Brokkolis-gombás penne olaszosan (cukorbetegeknek)
2008.09.11. 01:07
Hozzávalók 5 személyre: 30 dkg penne tészta, 1 fej lilahagyma, 3 ek olívaolaj, 30 dkg gomba, 20 dkg brokkoli rózsa, 5 db közepes paradicsom, 20 dkg eidami sajt reszelve, Kevés margarin az edény kenéséhez, Fűszerek: oregano, bazsalikom, tárkony, 1 tasak milánói szósz alap (boltban kapható zacskós is jó), 1 doboz sűrített paradicsom.
A tésztát kifőzzük, egy evőkanál margarinnal elkeverjük, és félre tesszük. A megtisztított és felszeletelt gombát, és az apró rózsákra szedett brokkolit zöldségpárolóban, vagy mikrohullámú sütőben megpároljuk. Közben a lilahagymát felaprítjuk, olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a paradicsom konzervet, az elkészített milánói szószt és összeforraljuk. A paradicsomokat forró vízbe dobjuk, ha a húsa megpuhult lehúzzuk a héját, majd nyolc részre vágjuk mindegyiket.
Egy tűzálló tálat megkenünk margarinnal vagy vajjal. Az alját kirakjuk egy réteg tésztával, utána következik a gomba, ismét tészta, majd a brokkolit a paradicsommal a tetejére halmozzuk, amit a maradék tésztával elfedünk. A rétegek közé fűszereket szórunk vegyesen, és meglocsoljuk a szósszal.
Előmelegített sütőben lefedve kb. 15 percig sütjük, majd megszórjuk a sajt felével, és fedő nélkül még 5 percig sütjük.
A maradék reszelt sajttal tálaljuk, és olívabogyót adhatunk mellé.
Szénhidrát: 50 g
|