Rizses almasaláta
2008.09.11. 00:48
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg savanykás alma 2 dl maradék párolt rizs, 2 nagy fej lilahagyma, 5 dkg reszelt füstölt sajt, 4 dl kefir, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 gerezd fokhagyma, 1 púpozott mk. Só, 1 mk. törött fehér bors, 1 mk. Currypor
Elkészítés: Először a mártást készítjük el: kefirt mély salátástálba öntjük, belekeverjük az összes fűszert és a sót, majd a reszelt sajtot, a megtisztított és összezúzott fokhagymát, valamint, a megmosott, lecsöpögtetett és finomra vágott petrezselyemzöldet adjuk hozzá. A lilahagymát meghámozzuk, és egészen apró kockákra vágva megsózzuk, ezután jól összekeverjük. Tizenöt perc múlva beleforgatjuk a mártásba. Közben az almát megmossuk, kicsumázzuk, és héjastól apró kockákra vágjuk. Azonnal hozzáadjuk a kefires mártáshoz. Végül belekeverjük a párolt rizst. Az egészet alaposan összeforgatjuk, és befedve tesszük be néhány órára a hűtőszekrénybe. Pirított kenyérszeletkékkel igazán könnyű, de laktató vacsora.
|