Udvarhelyi bárányborda (húsvét)
2008.09.11. 00:17
Hozzávalók: 1 kg báránygerinc, 15 dkg császárszalonna, 30 dkg paradicsom, 30 dkg zöldbab, 2 db vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 dl száraz fehér bor, 1 csomó petrezselyemzöld, olaj, őrölt bors, őrölt bazsalikom, tárkony, só.
A báránybordákat szeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, kevés olajban félangolosra sütjük. A császárszalonnát kis kockára vágjuk, serpenyőben lepirítjuk. Hozzáadjuk az apró kockára vágott hagymát, aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a héjától megtisztított és apróra vágott paradicsomot, fűszerezzük, és finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük. Hozzáadjuk a megfőzött zöldbabot, felengedjük a borral, majd nagyobb fokozaton pirítjuk. Az egészet a bordák tetejére helyezzük és felforraljuk. Apróra vágott petrezselyemmel díszítjük. Hasábburgonyát adunk hozzá.
|