BURGONYAKROKETT
2008.09.09. 01:55
Hozzávalók 4 személyre: 70 dkg főtt burgonya, 1 evőkanál vaj, 1 tojás, jódozott só, liszt, olaj a sütéshez.
A megmosott megtisztított, enyhén sós vízben megfőzött burgonyát még melegen áttörjük. Hozzáadjuk a vajat, a tojást, a sót és annyi lisztet, amennyit felvesz. Közepesen kemény tésztát gyúrunk egy keverőtálban. Lisztezett nyújtódeszkán a tésztából 5 cm hosszú és 2 cm átmérőjű nudlikat vagy kis kerek fánkokat formálunk, és bő forró olajban aranybarnára sütjük. Vastag habzsákba téve sima csillagcsővel is nyomhatjuk a forró olajba; késsel a csillagcső végénél a darabokat vágjuk le. Ínyencek bevagdalt csillagcsővel is készíthetik, így nagyon sokféle alakzatot kaphatunk. Szaftos húsokhoz, vadas ételekhez kiváló köret. Tetejét – még melegen – megszórhatjuk reszelt sajttal.
|