TÚRÓS GALUSKA
2008.09.09. 01:53
Hozzávalók 4 személyre: 24 dkg finomliszt, 2 evőkanál étolaj, 2 db tojás, 10 dkg félzsíros tehéntúró, finomított asztali só.
A megszitált liszthez öntjük a külön edényben felütött tojásokat. Ezután hozzáadjuk az áttört tehéntúrót. Sózzuk, és lazán összekeverjük. Annyi vizet öntünk még hozzá, amennyit a liszt felvesz. Kiszaggatjuk fadeszkán késsel vagy galuskaszaggatóval, forrásban levő sós vízben kifőzzük. Amikor a galuskák megfőttek, feljönnek a víz felszínére. Leszűrjük, meleg vízzel leöblítjük, jól lecsurgatjuk. Felforrósított étolajon átforgatjuk. Vad szárnyas húsokhoz adjuk. Magyaros tejfölös ételekhez (paprikás csirke, bakonyi sertésborda stb.) kínálhatjuk. Vacsorára is ínycsiklandozó fogásként kínálhatjuk.
|