BATTHYÁNY-RIZS
2008.09.09. 01:50
Hozzávalók 4 személyre: 24 dkg fényezett rizs, 2 evőkanál étolaj, 2 dkg teavaj, 5 dkg vöröshagyma, 1 csomó petrezselyem zöldje, 3 dl húsleves (lehet kockából, de jobb az eredeti). Ízlés szerint: frissen őrölt fehér bors, jódozott asztali só.
Forró zsírban a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a megmosott rizst, és aranysárgára pirítjuk (lényeges a szín). Ezután finomra vágott petrezselyem zöldjével, őrölt fehér borssal megszórjuk, és enyhén sózzuk. Forró aranysárga húslevessel felöntjük, jól elkeverjük és felforraljuk. Majd fedő alatt, sütőben puhára pároljuk. Puhulás után vajdarabokat adunk hozzá, és lazán összekeverjük. Frissen készült szelethúsokhoz, fácánsülthöz tálaljuk.
|