SÁRGARÉPAPUDING
2008.09.09. 01:47
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg sárgarépa, 1 dl tej, 8 dkg teavaj, 2 evőkanál finomliszt, 3 db tojás, 1 evőkanál kristálycukor, jódozott finomított só.
A sárgarépát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. Enyhén sós cukros vízben puhára pároljuk. Ezután szőrszitán áttörjük, félretesszük. A vajjal és a liszttel világos vajas rántást készítünk, forró tejjel felengedjük és simára keverjük. Mindaddig forraljuk, míg az edény falától el nem válik. Ekkor a tűzről levesszük, és a tojások sárgáját egyenként elkeverve beleütjük. A sóval és a cukorral ízesítjük, hozzákeverjük az áttört sárgarépapürét, és végül könnyedén belekeverjük a keményre felvert tojásfehérjét. Kivajazott, belisztezett formába öntjük, vízfürdőben, fedővel lefedve, 150 şC-os sütőben készre pároljuk. A puding akkor jó, ha a beleszúrt villa tiszta marad. Tálaláskor a formából kiöntjük, szeletekre vágjuk. Borjúsültek vagy fehér húsú szárnyasok mellé adjuk.
|